Operettinfo.hu - Hét premier a 2018/2019-es évadban a Budapesti Operettszínházban! • Hét premier a 2018/2019-es évadban a Budapesti Operettszínházban!

  Hét premier szerepel a Budapesti Operettszínház 2018/2019-es évadában - mondta el Lőrinczy György főigazgató kedden Budapesten.

  Kiemelte: az Operettszínház következő évada a magyar történetekről és magyar szerzőkről szól. Az új bemutatók között lesz Szabó Magda Tündér Lalája, Szerb Antal A Pendragon legendája, valamint Raymond J. Lustig és Matthew Doherty Semmelweis című darabja is. Ez utóbbi magyarországi bemutatója a Bartók Plusz Operafesztiválon lesz júniusban a fesztivál és a Budapesti Operettszínház közös produkciójában.

  A Semmelweis című operát szeptember 28-án mutatják be a Raktárszínházban. A rendező, Boross Martin hangsúlyozta: az oratorikus mű a főszereplő önmagával és a világgal hadakozó pszichéjében kalauzolja majd a nézőket a valóság, a rémálmok, a fikciók mezsgyéjén.

  Zenés mesejáték készül Szabó Magda Tündér Lala című könyvéből Szenteczki Zita rendezésében, a dalszövegeket Závada Péter írta. A darab bemutatója október 25-én lesz a Kálmán Imre Teátrumban. Vitathatatlanul aktuális történet Szabó Magda meséje, hiszen az elfogadásról, a bátorságról és odaadásról szól - emelte ki Szenteczki Zita.

  Jövő májusban lesz Szerb Antal kultikus regénye, A Pendragon legenda musicalváltozatának bemutatója az Operettszínházban. A rendező, Somogyi Szilárd kiemelte: a misztikus krimi fő kérdése, hogy "van-e jogunk, nekünk embereknek elvenni egy másik ember életét".

  Lőrinczy György kitért arra is: az Operettszínház szeptember 20-án mutatja be az István, a király rockoperát Székely Kriszta rendezésében. Szintén műsorra tűzik az ősszel induló évadban a színház legendás igazgatója, Fényes Szabolcs Maya című darabját Fischl Mónika és Bordás Barbara címszereplésével.

  Szerepel a bemutatók között Molnár Ferenc színműve, a Liliom alapján készült Carousel című musical is, amelyet 2019. áprilisban láthat a közönség. Kálmán Imrétől a Marica grófnőt állítja színpadra az Operettszínház 2019. júniusban - tette hozzá a főigazgató.

  Lőrinczy György a sajtótájékoztatón megköszönte Kerényi Miklós Gábor, a színházból zaklatási ügyei miatt elbocsátott korábbi igazgató, és művészeti vezető több évtizedes munkáját. Hozzátette, Kerényi Miklós Gábor öt rendezése közül hármat szeretnének műsoron tartani.

  A korábbi évek tendenciáinak megfelelően több koprodukciós együttműködésre és vendégjátékra is sor kerül sor. Így Rosta Mária producerrel, vagyis a Zikkurat Színpadi Ügynökséggel koprodukcióban megvalósuló Apáca Show bemutatójára is Szente Vajk rendezésében, amelyet először a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége láthat, majd a produkció szeptember 8-tól beköltözik az Operettszínházba. A szegedi sztárszereposztásban Sári Évivel, Molnár Piroskával, Feke Pállal és Alföldi Róberttel is találkozhatnak a nézők a társulat olyan neves tagjai mellett, mint Peller Anna, Janza Kata, Lehoczky Zsuzsa, Kékkovács Mara, Vágó Zsuzsi, Szabó P. Szilveszter és Peller Károly. A Magyar Zenés Színházzal szövetségben egy Mária főhadnagy premier készül, amit Bozsó József állít színpadra, a Karinthy Színházzal kötött stratégiai megállapodás keretében pedig az Operettszínház színészei prózai szerepekben mutatkozhatnak be Újbuda népszerű játszóhelyén, Szabó P. Szilveszter pedig rendezőként jegyzi majd A baba című darabot.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás Startlaphoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: Call / MTI
  Dátum: 2018.07.14.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2019


  j lap - 1

  Partnerek: