Operettinfo.hu - Megkezdődött a Csínom Palkó olvasópróbája • Megkezdődött a Csínom Palkó olvasópróbája

  2015. április 24-én a Tavaszi Fesztivál keretében mutatják be a XX. század egyik legizgalmasabb zeneszerzőjének darabját, Farkas Ferenc Csínom Palkó című daljátékát a Nagymező utcai zenés teátrumban. Kerényi Miklós Gábor rendező, a teátrum művészeti vezetője ma délelőtt a darab olvasópróbáján elmondta, hogy a kétszeres Kossuth díjas zeneszerző ritkán játszott operettjét, izgalmas, néhol igazán mókás kerettörténetbe foglalta Lőrinczy Attila dramaturg.

  “Az Operettszínház egy olyan zenés népszínház, mely két fontos dolgot is szem előtt tart: színházi kalandokat folytatunk, miközben a közönséget szórakoztatjuk és értéket képviselünk.” – tette hozzá a Csínom Palkó rendezője.

  A Budapesti Operettszínház művészeti vezetője azt is kiemelte, hogy egy-egy premier kapcsán általában két út közül választanak: vagy nagyon komoly hagyománnyal, értékkel bíró darabot, vagy új magyar illetve külföldi produkciót mutatnak be.

  “Ezúttal olyan hagyományokban gazdag zenés előadást kerestünk, mely új produkció is lehet egyben. A Csínom Palkó az 1950-es években született mű, a XX. század egyik legizgalmasabb zeneszerzőjének tollából. Farkas Ferenc ebben az operettben korabeli kuruc dallamokat is felhasznált a XVIII. század elejéről.”– árulta el KERO. A rendező úgy gondolta, hogy izgalmas lenne, ha jelen valóságunk is felbukkanna a darabban, ezért aktualizálták a történetet.

  “A történet szerint egy színházi társulat Brüsszelbe utazik, hogy bemutassa a magyar történelem egy részét, és a kuruc korból ránk maradt hagyományokat. A színészek között fiatal és idősebb művészek is megtalálhatók, rendezőjük pedig úgy gondolja, hogy a brüsszeli versenykiírásnak leginkább a Csínom Palkó felel meg – mondta el Kerényi Miklós Gábor.

  A művészeti vezető azt is hozzátette, hogy a Csínom Palkóval színháztörténelmet is írnak az Operettszínházban: először játszik egy színpadon Lehoczky Zsuzsa, Oszvald Marika és Kállay Bori, kiegészülve a fiatalabb generációt képviselő Szabó. P Szilveszterrel, Kerényi Miklós Mátéval és Gömöri András Mátévala főbb szerepekben.

  A Csínom Palkót átdolgozta és a keretjátékot írta Lőrinczy Attila, a koreográfus Román Sándor, a díszlettervező Gyarmathy Ágnes, a jelmeztervező Rátkai Erzsébet. Az eredeti szöveget és dalszöveget Dékány András dolgozta át. Az előadás rendezője Kerényi Miklós Gábor, KERO.

  Jegyvásárláshoz kattintson ide!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: Call / MTI
  Dátum: 2015.02.24.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2020


  j lap - 1

  Partnerek: