Operettinfo.hu - Az Operettszínház a Csárdáskirálynővel turnézik Ukrajnában • Az Operettszínház a Csárdáskirálynővel turnézik Ukrajnában

  Kálmán Imre klasszikus operettjével, a Csárdáskirálynővel vendégszerepel a Budapesti Operettszínház társulata Nyugat-Ukrajnában. "Magyar nyelvűek az előadásaink, amelyek itt Szilvia címmel futnak, de ukrán feliratozót is hoztunk magunkkal, és néhány poént ukránul is bemondunk" - mondta el telefonon a színház főigazgatója, Kerényi Miklós Gábor az MTI-nek vasárnap.

  A főigazgató az április 9-éig tartó vendégjátékról előbb hazatér, hiszen hétfőn megkezdődik az április 29-éig tartó I. Budapesti Nemzetközi Operett-Musical Fesztivál. Az első előadást Ungváron adták szerdán, másnap pedig Lembergben léptek fel nagy sikerrel. Kerényi Miklós Gábor azt mondta, hogy a rendkívüli fogadtatás azért meglepő, mert ez a közönség nem operetten nevelődött.

  "Csodálták a lendületünket, a játékunk intenzitását, az erőteljes koreográfiát, a darab humorát. Szembesültek azzal, hogy az operett nem feltétlenül álmodozó műfaj. Az általunk nagyon mai módon ábrázolt érzelmi kapcsolatrendszer fergeteges győzelmet aratott. Ismét bebizonyosodott, hogy a kultúra a emberek közötti megértés, az országok közötti hídépítés legjobb eszköze" - fogalmazott.

  A kedden záruló turné következő állomásai Ivano-Frankivszk, illetve Csernovci  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: Call / MTI
  Dátum: 2013.04.07.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2020


  j lap - 1

  Partnerek: