Operettinfo.hu - Kerényi Miklós Gábor nyilatkozott a döntésről • Kerényi Miklós Gábor nyilatkozott a döntésről

  A Budapesti Operettszínház jelenlegi igazgatója csütörtökön az MTI-nek azt mondta, nem érte egészen váratlanul a Fővárosi Közgyűlés döntése, amely eredménytelenné nyilvánította az intézmény vezetésére kiírt pályázatot. Jelezte: újra pályázni fog.

  "Az Operettszínház átadás-átvétel előtt áll, az ügyben a fővárosnak és az Emberi Erőforrások Minisztériumának megállapodást kell kötnie. Elképzelhető, hogy ebben a helyzetben nem egyszerű dönteni" - fogalmazott Kerényi Miklós Gábor, aki - mások mellett - pályázott a következő ötéves ciklusra. Hangsúlyozta: újra pályázni fog a posztra.

  A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön zárt ülésen nyilvánította eredménytelennek a Budapesti Operettszínház vezetésére kiírt pályázatot. Hasonló határozat született a Vígszínház esetében is.

  Kerényi Miklós Gábor az MTI-nek azt mondta, erős, lelkiismeretes pályázatot nyújtott be; a kilenctagú szakmai bizottságtól öt igen szavazatott kapott. "Ezért csupán azt a megfogalmazást nem értem, hogy a poszt betöltéséről a szakmai bizottságok véleményét is mérlegelve hozta meg döntését a Fővárosi Közgyűlés" - hangoztatta. Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a döntés után saját álláspontját ismertetve elmondta: Kerényi Miklós Gábor ugyan a szakmai bizottság támogatását megkapta, de ebben a helyzetben - mivel szó van arról, hogy az intézményt átadják az államnak - úgy gondolják, a jövőben nagyobb beleszólást kell biztosítani az államnak a főigazgató kiválasztásába.

  A Budapesti Operettszínház vezetésére Kerényi Miklós Gábor jelenlegi főigazgató mellett Nagy Viktor rendező, Bozsó József színész, kulturális menedzser és Tokody Ilona operaénekes is pályázott. A főigazgató kiemelte: a Budapesti Operettszínház eredményei itthon és a nemzetközi színházi szcénában egyaránt kiemelkedően jók, a művészi színvonal magas. A társulat budapesti, vidéki és külföldi fellépéseivel együtt rekord mennyiségű, összesen 570 előadást tartott az előző évadban. Kerényi Miklós Gábor 2001 óta vezeti a Budapesti Operettszínházat.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: Call / MTI
  Dátum: 2013.09.26.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2020


  j lap - 1

  Partnerek: