Operettinfo.hu - Mága Zoltán a Budapesti Operettszínházban lép fel! • Mága Zoltán a Budapesti Operettszínházban lép fel!

  MÁGA ZOLTÁN ISMÉT AZ OPERETTSZÍNHÁZ SZÍNPADÁN

  Mága Zoltán hegedűművész - aki több borlovagrend tiszteletbeli tagja, lovagja - is színpadra lép pénteken a Budapesti Operettszínházban rendezendő Borgálán, hogy újra elkápráztassa közönségét és rajongóit.

  A Szeretet hegedűse az elmúlt években többször is vállalt védnökséget, fellépést borlovagrendek avatási ceremóniáján, és mindig is örömmel állt az ilyen kezdeményezések mellé, mert úgy vélte, a nemes nedű épp olyan Hungaricum, mint a cigányzene, és a kettő szervesen kapcsolódik egymáshoz. „Borban az igazság, borban a vigasz” – tartja a mondás, a vígsághoz pedig elmaradhatatlan a hegedűszó. Vörösmarty Mihály a Vén cigány című versében is remekül kapcsolta össze az életérzést, az igazság kimondásának fontosságát a hegedűvel és a borral, így a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb költeménye híven tükrözi az embernek a borhoz és a hegedűhöz való emocionális kötődését – mondta Mága Zoltán. A hegedűművész maga is nagyon fontosnak tartja, hogy a jó, és nemes magyar borok megfelelő elismerést, reklámot és szeretetet kapjanak a világ országaiban, és a borfogyasztás kultúrája igazi értéket és rangot, figyelmet kapjon.

  Megjegyezte, egy-egy vacsorához, ünnepélyhez elengedhetetlen egy jófajta nemes nedű kibontása, így nem véletlen, hogy a világ bármely országában, a legnagyobb vezetők, államfők és legnemesebb arisztokrata családok gálavacsorájáról sem hiányozhat a vörös és fehér nedű, és sokszor a palackokban Tokajival koccintanak a sikerre, egymás egészségre. Nem titkolta, egy-egy ünnepi vacsorához ő maga is kibont egy üveg bort, rangot adva így a pillanatnak, az alkalomnak.

  Mága Zoltán megemlítette, azzal is próbált hozzájárulni a magyar borkultúra népszerűsítéséhez, reklámozásához, hogy az egri Juhász Testvérek pincészetének egyik Bikavéréhez saját nevét adta, de az 1974-es, Hat puttonyos Tokaji Aszú és a Kései szüretelésű tramini is az ország egyik legismertebb hegedűsének nevét viseli. A Mága Zoltán-bor az idei Budapesti Újévi Koncert köszöntő-üdvözlő itala volt, de a Budapesti Sportarénában összegyűlt 13 ezer ember kapott egy-egy ajándék palackot a nemes nedűvel, hogy együtt köszönthessék a gálaesten fellépett művészekkel az új esztendőt.

  A hegedűművész pénteken a Budapesti Operettszínházban lép fel, az előadásra még kaphatóak a jegyek! Online jegyvásárláshoz kattintson ide!  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: Call / MTI
  Dátum: 2013.04.25.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2020


  j lap - 1

  Partnerek: