Operettinfo.hu - Ingyenesen lesz látható a Passiójáték az Operettszínház színészével! • Ingyenesen lesz látható a Passiójáték az Operettszínház színészével!

  A Jézus Krisztus 33 Pasaréti Passió Budapest egyetlen prózai Passió előadásának 70 szereplővel, húsvét előtt 2019. április 4-én és 5-én, 19:00 és 20:15 órakor a budapesti Páduai Szent Antal templom (Budapest, II. Pasaréti út 137. ) ad otthont. Idén, hagyományteremtő szándékkal ismét megrendezésre kerül a Passiójáték, az érdeklődésre tekintettel, már négy alkalommal. A Passió szervezői szeretettel várnak minden nem hívő és hívő érdeklődőt az előadásra, amely INGYENESEN tekinthető meg.

  Jézus kínszenvedésének és kereszthalálának története az utolsó vacsorától a temetésig. A húsvéti feltámadás már nem képezi részét a szenvedéstörténetnek. Az egyházi hagyomány a Gregorián korszaktól kezdve, Bach és más barokk szerzők közismert Passióin keresztül, elsősorban énekelt vagy recitativo változatban jeleníti meg Krisztus utolsó földi napjainak történetét. A Passiójátékok a középkortól kezdve terjedtek el Európában, ahol az énekelt szöveg helyett a szöveges történetmondás és a dramatizált jelenetsor került a középpontba.

  A Passiójátékok a templomból kilépve, utakon, köztereken, erre a célra kialakított természeti környezetben jelenítették meg a történetet. Európában az egyik leghíresebb az 1623 óta élő, oberammergaui Passiójáték. Magyarországon 1933-ban alapított Budaörsi Passiójáték a legismertebb szabadtéri helyszínen játszódó előadás.

  Budapesten a Pasaréti Páduai Szent Antal ferences templomban tavaly került először bemutatásra templomi Passiójáték 70 szereplővel. Az előadásban résztvevők mind a plébánia közösség hívő tagjai.

  A történet főhőse Jézus mellett, egy mai huszonéves fiatalember. Az ő útkeresésén, kételyein, gondolatain keresztül látjuk Jézus történetét. Mellettük a Passió történet hagyományos szereplői Mária, Péter és a tanítványok, Pilátus, Annás, Kajafás, Jeruzsálem népe, római katonák jelennek meg.

  A misztérium- és moralitásjátékok hagyományából átemelve megjelenik a Kísértő alakja is. A Pasaréti Passió a három főszereplő küzdelmének drámája.

  Jézus – György-Rózsa Sándor
  A hang – Sótonyi Gergely
  JK – Hillier Marcell
  Kísértő – Andréka Ágoston
  Mária – Koncz Virág
  Péter – Mráz Dániel
  Júdás – Rőder Péter
  Pilátus – Terék Tihamér
  Annás – Búzási Gábor
  Kajafás – Andréka Gábor
  Veronika – Gábor Mónika
  Mária Magdolna – Huszár Orsolya

  Római katonák, a templomőrség katonái, tanítványok, Jeruzsálem népe.

  Az előadásban 70-en szerepelnek, mindannyian a Pasaréti Plébániaközösség tagjai.


  Technika: Potondi Attila
  Jelmez: Horváth Hajnal

  Írta és rendezte: Meskó Zsolt  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: kovacsa
  Dátum: 2019.03.27.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2020


  j lap - 1

  Partnerek: