Operettinfo.hu - Operett és musical is lesz a Voice of 2014 ingyenes koncerten! • Operett és musical is lesz a Voice of 2014 ingyenes koncerten!

  Másfél órás szórakozást ígérnek az idén is Győrben megrendezett Vocies of 2014 gála szervezői, akik a két évtizede Placido Domingo által alapított Operalia verseny mostani és korábbi győzteseit, sztárjait vonultatják fel szombaton este a belvárosi Széchenyi téren.

  Opera-, operett- és musical-slágerek csendülnek fel a Győri Filharmonikus Zenekar által kísért programban, amelynek különlegessége, hogy a város - idén 35 éves - balett-társulata mellett egy helyi trombitaművész, Vörös Ádám is a fellépők között szerepel. "Nagyon érdekes program lesz, de hadd maradjon meglepetés" - jegyezte meg az Operalia 2010-es nyertese, Stefan Pop az MTI érdeklődésére.

  Andreas Magony, az esemény egyik ötletgazdája az MTI-nek elmondta: a két pécsi alkalom után Győrben másodszor megrendezett gála különlegessége, hogy olyan sztárok lépnek fel egy ingyenes koncerten, akiknek előadásaira hónapokkal előre nem lehet jegyet szerezni a világ nagy koncerttermeibe.

  Megemlítette: az idei győztes, Mariangela Sicilia a párizsi operaházban lép fel, a 2010-ben diadalmaskodó Stefan Pop a milánói Scalába készül, a 2009-ben a díjat elnyerő Angel Blue pedig nemsokára Londonba költözik egy előadás miatt; fontosnak nevezte, hogy Vörös Ádám és a Győri Balett bekapcsolódása révén még szorosabban kötődik a városhoz a produkció.

  Az est dirigense, Michalis Economou, az Athéni Szimfonikus Zenekar vezető karmestere azt emelte ki: ritka kincs, hogy miközben a világ számos metropoliszában a válságra hivatkozva szüntetik meg a zenekarokat vagy csökkentik azok támogatását, Győrnek saját filharmonikus zenekara van. Hangsúlyozta: csak a kultúra, a civilizáció állíthatja meg a háborúkat és a világ értékeinek romlását.  Megosztás: Hozzáadás Twitter-hez Hozzáadás Facebook-hoz Hozzáadás MySpace-hez RSS  Szerző: Call / MTI
  Dátum: 2014.09.08.


  Kereső
  Hírlevél
  © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2020


  j lap - 1

  Partnerek: