Csárdáskirálynő is lesz a Veszprémi Petőfi Színházban a 2023/2024-es évadban!

2023.05.10 kovacsad

Csárdáskirálynő is lesz a Veszprémi Petőfi Színházban a 2023/2024-es évadban!

Csárdáskirálynő is lesz a Veszprémi Petőfi Színházban a 2023/2024-es évadban!

Az alábbi közleménnyel hirdette ki évadát a Veszprémi Petőfi Színház:
Minden napunk izgalommal és eseménnyel teli a Színházban, de kiemeltnek mondható a tegnapi, hiszen bejelentettük a 2023/24-es évadunk műsortervét! A Boldogság évadnak keresztelt színházi évben megjelenik az olasz virtus, a humor, a hungarikum-műfaj, az operett, a magyar és kortárs irodalom, monodráma, készülünk egy ősbemutatóval, de műsorra kerülnek szemléletformáló előadások, verses estek is. A Mézga család története folytatódik, míg új gyermek- és ifjúsági bemutatóként Vuk, a fürge róka érkezik a közönséghez.

Meghirdettük a 2023/24-es Boldogság évadunkat!

„Annyi rossz és szomorú dolog van most körülöttünk, annyi nehézséget sodort elénk az élet az elmúlt időszakban, hogy szeretnénk, ha a nézők eljönnek hozzánk, akkor megtalálják a harmóniát, reményt, jó kedvet, amely viszi őket előre. Meg szeretnénk mutatni, azt, amiben nagyon hiszünk, és ami az elmúlt években még kiemeltebbé vált az életünkben, hogy együtt, szeretetben, tiszteletben, boldogságban, összekarolva könnyebb tovább és előre menni! Ezt tűztük ki célul új évadunkkal!” – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál. „Évadunk összes előadásában benne van a boldogság és a boldogság keresésének az útja. Minden előadásban fellelhető lesz a remény a jobbra, a boldogabbra, ezért gondoltam az évadot boldogság címszóval illetni. Változatos és gazdag kínálattal várjuk ismét közönségünket, és ahogy mindig, most is igyekszünk újat, mindenki számára fontos és hasznos dolgot mutatni, átadni” – ismertette Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser. „Hallgatva a kínálatot, csak az a gondolat erősödött bennem, hogy milyen büszke lehet Veszprém város és lakossága, hogy ez a Társulat van nekünk, és hogy ilyen magas színvonalon szolgálják ki a közönséget. Köszönettel tartozunk nekik, hogy nem csak színházként működnek, hanem az emberek jólétéért is tesznek. Minden mozdulatukkal építenek, gyógyítanak, reményt adnak, és szórakoztatnak! Minőség, érték, a társadalom minden rétegének megszólítása, ez jellemzi a 2023/24-es évadot is!” – mondta el vendégünk, Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Az igazi olasz virtust felvonultató, a pozitív életérzést sugárzó Vajda Katalin: ANCONAI SZERELMESEK című zenés komédiájával nyitjuk meg az évadot! Az előadás, amely Forgács Péter Jászai Mari-díjas, Érdemes művész rendezésében kerül színpadra, olyan slágereket vonultat fel, amelyek a legnagyobb előadókat is megihlették már. A sajtótájékoztatón Keresztes Gábor művészünk és Keller Márton gyakorlatos színészünk adott egy kis ízelítőt az olasz életérzésből. Második nagyszínházi bemutatóként Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész rendezésében látható Hunyadi Sándor – Nóti Károly: A HÁROM SÁRKÁNY című vígjáték. A kedves színházi történet három nővérről szól, akiknek gondoksága alá kerül egyik rokonuk, amiből aztán egy bravúros, humorral teli előadás bontakozik ki. „Idén először készülünk a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválra saját bemutatóval! 2023-ban ünnepelné 100. születésnapját az operett koronázatlan királya, Rátonyi Róbert. A fontos esemény előtt azzal az előadás színpadra állításával tisztelgünk, amelyben betöltött szerepe életében az egyik legmeghatározóbb volt.” – vezette fel az évad operett előadását Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser. Harmadik bemutatónk a mindenki által ismert, énekre, táncra hívó dallamokkal teli, fordulatokkal, szerelemmel színesített Leo Stein – Jenbach Béla – Kálmán Imre – Békeffi István – Kellér Dezső – Gábor Andor: CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ. A nagyoperett – amelynek előbemutatója a VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál második napján, június 16-án 19 órakor lesz – Mészáros Árpád Zsolt rendezésében látható. Az előadásból Szederjesi Teodóra és májustól a Veszprémi Petőfi Színház társulatát erősítő, Kádár Szabolcs János adott ízelítőt. Negyedik bemutatónk, Bereményi Géza: ELDORÁDÓ egy piaci játék történelmi korokon át az életről, Funtek Frigyes rendezésében. Utolsó nagyszínházi előadásunk egy zenés színmű a sorsdöntésről. Anat Gov: HAPPY ENDING című előadása az életet átszövő rettegett korról, a vele járó kihívásokról, sorsdöntő kérdésekről szól, színházi vonallal átszőve, hiszen főszereplője egy ünnepelt színésznő, akit kihívás elé állít az élet. A remek humorral gazdagított előadás megnevetett, elgondolkodtat, könnyeket csal és irányt mutat, ezért utolsó bemutatóként jól illeszkedik majd a VII. Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiváljához is.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben elsőként a VI. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiváljának ősbemutatója, Topolcsányi Laura: A HATODIK SZÉK című előadás várja közönségét. A darab igazi példázat tetteink következményéről, a kirekesztésről és a múlt bűneinek feldolgozásáról. Második kamara bemutatóként Módri Györgyi és Kőrösi Csaba Magyar Arany Érdemkereszt-díjas színművész várja a nézőket „MI SZÉP A MI FÖLADATUNK” című verses színházi esttel. Ismét, azonban most már bérletsorozatunk egyik előadásaként érkezik Klem Viktor, Patrick Süskind: A NAGYBŐGŐ című nagysikerű monodrámájával, amely már több alkalommal is teltházzal szerepelt színpadunkon. Régi barátunk, Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művész is visszatér hozzánk, azonban most egy önálló esttel SZERB ANTAL SZÁZ VERSE címmel. Ötödik játékszíni bemutatóként Bertolt Brecht: A KAUKÁZUSI KRÉTAKÖR drámai példázata a jóságról repíti el a nézőket a régmúlt nagy alakjainak írásaiba. Az előadás a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal koprodukcióban, Harsányi Zsolt rendezésében kerül színpadra.

A Veszprémi Petőfi Színház színpadára érkezik a mindenki által ismert kis fürge róka, VUK, de – a nagy érdeklődésre való tekintettel – új történettel folytatódnak A MÉZGA CSALÁD kalandjai is. A BONBON MATINÉ is visszatér közönségéhez, hogy játékos, interaktív előadásaikkal kalauzolják el a gyermekeket, és az ifjúságot a komoly zene világába. Ismét műsorra tűzzük Bródy Sándor: A TANÍTÓNŐ című előadást, amely sajnos a vírushelyzet miatt az ifjúsági bérletben korlátozottan került műsorba. A falusi életkép a mai világot jeleníti meg egy régi korban, és olyan tanulságokat, értékeket vonultat fel, amelyek mindig aktuálisak. Szintén az ifjúsághoz érkezik Örkény István: TÓTÉK című tragikomédiája a Komáromi Jókai Színház előadásában.

2024-ben, hetedik alkalommal kerülnek megrendezésre Veszprém város két kiemelt rendezvényei, április közepén a VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja, június közepén pedig a VII. Veszprémi Rátonyi Róbet Operettfesztivál is. Folytatódik Petőfi Szalonunk, amely új, színházi, a nézők számára láthatatlan szakmák bemutatásával készül, ahogy következő osztályával elindul szeptemberben a PetőfIfiAkadémia is. Természetesen, a PETŐFI200 évben, 2023. január 1-én elindított Minden napra egy Petőfi vers-programunk is várja a szavalni vágyókat egészen 2023. december 31-ig! Jelentkezni a vers@petofiszinhaz.hu e-mail címen tudnak.

Találkozzunk 2023/24-es évadunkban is a Veszprémi Petőfi Színházban és június első pénteki napján, ahol a hagyományos Bérletek Éjszakája eseményünk keretében extra kedvezményes árak mellett elsők között válthatják meg a Boldogság évadra szóló bérleteiket!

A Veszprémi Petőfi Színház az új évadban is minden helyzetben közösségben a közönséggel! 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2023