INGYEN lesz látható a Budapesti Operettszínház karácsonyi előadása!

2023.12.09 kovacsad

INGYEN lesz látható a Budapesti Operettszínház karácsonyi előadása!

A karácsonyi hangolódáshoz kiváló program a Budapesti Operettszínház előadása, ami kicsiknek és nagyoknak is hatalmas élmény.

December beköszöntével a keresztény emberek lelkét várakozás tölti el. A csillogó fényekbe öltözött utcák, a vásári forgatagok s a gomolygó gesztenye illat mind a karácsony titkát érlelik. Ám az ünnepi készülődés mit ér lelket melengető zeneszó nélkül? Minden idők egyik legkedveltebb muzsikája öt földrész lakói között teremt összhangot, Csajkovszkij Diótörőjének álomszép dallama bearanyozza a hallgatóság szívét. A történet szenteste játszódik, mikor a vendégek egyike egy diótörő babát hoz ajándékba a család gyermekének, Marikának. A mese a leány álmában folytatódik, ahol hercegként kel életre a bábu, s egy varázslatos utazás szereplőiként hívják kalandra a nézőt Csajkovszkij csodás muzsikája kíséretében. Megküzdenek a gonosz Egérkirállyal és hadseregével, hogy tovább hömpölyöghessenek a fantazmagória kalandos útján. A világirodalom egyik legszebb fabuláját a Budapesti Operettszínház Zenekara és Balettkara, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei keltették életre. Karmester: Pfeiffer Gyula.
A felvétel a Budapesti Operettszínházban készült.

szerkesztő: Hara Lilla
rendező: Komlós András

2023. december 24-én 19:00-kor az M5 műsorán lesz látható "Pjotr Iljics Csajkovszkij: Diótörö" előadása. 
Ha pedig élőben szeretnénk megnézni is van jó hír. Ugyanis a december végi előadásokra még vannak jegyek. Jegyvásárlás ide kattintva! 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2024