Kecskeméten rendez Peller Károly a 2023/2024-es évadban!

2023.08.26 kovacsad

Kecskeméten rendez Peller Károly a 2023/2024-es évadban!

Hét nagyszínházi és hat kisszínházi premierrel, köztük egy önálló táncszínházi bemutatóval, valamint két gyermekdarabbal készül a 2023/2024-es évadra a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.

A teátrum keddi évadnyitó társulati ülésén Cseke Péter direktor elmondta: a kecskeméti színház 127. évadjának jelmondata a kétszázötven évvel ezelőtt született Csokonai Vitéz Mihály előtt is tisztelegve az "Égi boldogsággal fűszerezve" idézet lesz.     

Pataki András, a teátrum művészeti vezetője kiemelte: "a kecskeméti színház társulata az elmúlt években rendkívül eredményes munkát végzett, amely egyértelműen tagjai hivatástudatának köszönhető".     

Szente Vajk főrendező szerint a színház akkor működhet igazán jól, ha a művészet mellett szolgáltatást is nyújt egyben, és ezt az egyensúlyt Kecskeméten sikerült megtalálni - fogalmazott.     
A 2023/24-es évad első nagyszínházi bemutatója szeptember 21-én egy musical lesz, Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde Az Ég tartja a Földet című zenés darabját Cseke Péter rendezi. A sort október 4-én egy gyermekeknek szóló darab követi, Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című könyvéből készült mesejátékot Sipos Imre viszi színre.   

Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila Meseautó című musicaljét Szente Vajk rendezésében november 3-án láthatja először a közönség.
    
A Carlo Collodi világhírű műve alapján készült zenés mesejátékot, a Pinokkiót január 10-én tűzi először műsorára a kecskeméti színház Peller Károly rendezésében.
    
Nagyszínpadi bemutató lesz még január 26-án Puccini Gianni Schicchi című operája Cseke Péter rendezésében, és ehhez társul a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Kecskemét City Balett Carl Orff Carmina Buranájára készülő új előadása Barta Dóra koreográfiájával.
    
A nagyszínházi előadásokat április 5-én a Marc Norman és Tom Stoppard forgatókönyvéből Lee Hall által adaptált Szerelmes Shakespeare zárja, amelyet Pataki András rendez.
    
A Kelemen László Kamaraszínházban az évad elején egy vígjátékot, Ray Cooney és John Chapman Ne most, drágám! című bohózatát mutatják be, amelyet Szerednyey Béla visz színre. A tehetséges Mr. Ripley-t, amelyből Patricia Highsmith regénye alapján Mark Leipacher készített színpadi adaptációt, Kovács Lehel rendezésében október 27-én láthatja először a közönség, Csehov egyik legismertebb drámájának, a Három nővérnek a bemutatóját pedig Szente Vajk rendezésében február 16-án tartják. A Felül semmi című filmből készült darabot, Tim Firth Naptárlányok című adaptációját, amelyet Lévay Viktória visz színre már tavasszal, április 12-én mutatják be.
    
A Ruszt József Stúdiószínházban két bemutatóval készülnek. Először Csokonai Vitéz Mihályra emlékezve Márkó Eszter rendezésében Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című darabot viszik színre november 4-én, majd Kovács Lehel rendezésében Felhangolva címmel egy koncertszínházi előadást mutatnak be május 3-án. 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2024