A 100 Tagú Cigányzenekar Kamarazenekara és az Operettszínház sztárjai Veszprémben - Jegyek itt!

2024.06.01 kovacsad

A 100 Tagú Cigányzenekar Kamarazenekara és az Operettszínház sztárjai Veszprémben - Jegyek itt!

Ezen az estén A 100 Tagú Cigányzenekar Kamarazenekarának Gáláján 2024. június 22-én a Veszprémi Petőfi Színházban  a Budapesti Operettszínház művészei is színpadra lépnek.

A 100 Tagú Cigányzenekar a világ legnagyobb Cigányzenekara. Az általuk előadott művek hangzásvilága, hangszerelése páratlan, össze nem téveszthető.

Előadásmódunkban van valami többlet, ami abból adódik, hogy saját érzésvilágunkat, temperamentumunkat, zenei szabadságunkat, gyermekkortól tartó közös zenélés örömét is megjelenítjük az adott műben annak érdekében, hogy megteremtsük a közönség és a zenekar között a kapcsolatot, azt a különleges atmoszférát, ami a páratlan zenei élményt eredményez. A zenekar repertoárja nagyon gazdag, többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss - művek mellett természetesen felcsendülnek majd magyar nóták és tradicionális magyar cigánymuzsika is, melyeket különleges egyedi hangszerelésben 100 Tagúra jellemző hangzásvilággal tolmácsol a zenekar. A kamara verziótól a nagy szimfonikus zenekari felállásig minden formációban láthatóak vagyunk a világot jelentő deszkákon, több mint ezer koncertet adtunk Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa számos városaiban. A 100 Tagú Cigányzenekar hivatásnak tekintik a muzsikálást, és elkötelezettek a hagyományok folytatására. A patinás zenekar maga a csoda, egy kincs. Nem véletlen,hogy a Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyertük el, és ugyanebben az évben bekerültünk a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett. De a legnagyobb büszkeségünk nem más mint az,hogy a 100 Tagú Cigányzenekar 2014. március 18-án, „A ZENEKAR VILÁGHÍRŰ MŰVÉSZI ÉS HAGYOMÁNYŐRZŐ GYAKORLATA” néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe, ezáltal JOGOSULT A HUNGARIKUM KITÜNTETŐ CÍM HASZNÁLATÁRA. A hungarikum cím jogosultsága olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye. Ezt az értéket őrzi és ápolja a zenekar nap mint nap.

Ezen az estén A 100 Tagú Cigányzenekar Kamarazenekarának Gáláján 2024. június 22-én a Veszprémi Petőfi Színházban  a Budapesti Operettszínház művészei is színpadra lépnek.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Fellép OSZVALD MARIKA  Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, FISCHL MÓNIKA Liszt Ferenc-díjas színművész  és HOMONNAY ZSOLT Jászai Mari-díjas színművész lépnek színpadra. 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


AJÁNLÓ
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - OperettInfo.hu 2006-2024